Autor: Tõnu Tramm • 23. juuli 2024

Girteka: Euroopa transpordisektorit on tabanud pankrotilaine

Euroopa üks suurimaid transpordifirmasid, Leedu päritolu Girteka, avaldas analüüsi Euroopa transpordi- ja logistikasektori hetkeseisust Poola, Saksamaa ja Beneluxi riikide näitel. Resümee on murettekitav: ainuüksi Poolas on 2024. aasta esimeses kvartalis pankroti välja kuulutanud 120 transpordifirmat ning 1400 alustanud kärpimisprotsessi.
Transpordisektori peamised väljakutsed tulenevad liikuvuspaketi poolt esile kutsutud regulatiivsetest muudatustest, mis on suurendanud tegevuskulusid ilma kaubaveohindade asjakohase tõusuta.
Foto: Shutterstock

Pankrottide ja finantsraskuste laine logistika- ja maanteetranspordisektoris on olnud ilmne juba mitu aastat. Neid raskusi on veelgi süvendanud majandussurve, regulatiivsed muutused ja vajadus sammu pidada tehnoloogiliste arengutega. Mida peaksid ettevõtted arvestama selles tormilises keskkonnas?

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077