• 29.05.24, 16:07

Lääne-Virumaa arengukiirendiks on hea logistiline asukoht

Uute investeeringute meelitamiseks rajavad Lääne-Virumaa omavalitsused maakonda kolm uut tööstusala, rääkisid saates "Virupärane ettevõtlus" Lääne-Virumaa ärivõimalusi analüüsinud Rivo Noorkõiv ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
Uue saatesarja “Virupärane ettevõtlus” esimesteks külalisteks olid Geomedia juht Rivo Noorkõiv (vasakul) ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.
  • Uue saatesarja “Virupärane ettevõtlus” esimesteks külalisteks olid Geomedia juht Rivo Noorkõiv (vasakul) ja Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Foto: Andras Kralla
Äripäeva raadio uus saatesari „Virupärane ettevõtlus“ avab ukse Lääne-Virumaal tegutsevate ettevõtjate maailma, tutvustades nende lugusid, väljakutseid ja piirkonna ärivõimalusi. Saadet juhib Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi.
Lääne-Virumaal lükatakse arengule kiirem käik uute tööstusaladega
00:00
Esimese saates kirjeldatakse Lääne-Virumaa kui ettevõtluspiirkonna tugevusi ja nõrkusi ning räägitakse sellest, mida peaks tegema, et maakonda tuleks rohkem investeeringuid.
Geomedia juhi Rivo Noorkõivu hinnangul on Lääne-Virumaa hea koht kuhu investeerida. Kindlasti Eesti TOP nelja maakonna hulgas, märkis Noorkõiv. Tema sõnul eristub Lääne-Virumaa teistest Eesti piirkondadest tootmise mitmekesisusega ning ka sellega, et tootmine on maakonnas olnud ajalooliselt olulisel kohal.
Tema väitel on Lääne-Virumaa üheks trumbiks asukoht. „Lähedus Tallinnale loob logistilises mõttes võimaluse olla paremal positsioonil, kui Lääne-Virumaa praegu on,“ lausus Noorkõiv ja lisas, et täiendava tõuke maakonna arengule annab raudtee elektrifitseerimine.
Võrreldes Lõuna-Eestiga on aga Lääne-Virumaa eeliseks Soome lähedus ehk Kunda sadam, mis praegu tegutseb kaubasadamana, kuid soov on avada ka reisiterminal.
Väljakutseks on rahakad naabrid
„Lääne-Virumaa häda on aga see, et kahelt poolt on väga kõva surve. Ühel pool on Tallinn ja Harjumaa oma kiire arenguga ning teisel pool Ida-Virumaa, kuhu jooksevad suured rahasummad Euroopa Liidu toetusena. See on maakonnale väljakutse, kuidas välja paista nii, et oled ise tegija,“ rääkis Noorkõiv.
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla lisas, et Lääne-Virumaal on erinevad omavalitsused seljad kokku pannud. „Me üritame oma maakonda tagasi reepeale tõsta,“ märkis ta ning tõi ühe näitena Viru-Nigula valda, Vinni valda ja Väike-Maarja valda rajatavad kolm tööstusala. Väike-Maarja valla tööstusala ehitushange käib ning on lootust, et see saab ka aasta lõpuks valmis.
Kesküla pidas oluliseks, et kui mõni ettevõtja soovib omavalitsusse rajada uue tootmise, siis oleks bürokraatlik asjaamine selline, et ettevõtja saaks võimalikult kiiresti teada, kas tema plaan on teostatav või pole soovitud investeeringut erinevatel põhjustel võimalik soovitud asukohta teha.
Esimeses saates räägitakse ka Lääne-Virumaa tööjõuturust ja selle väljavaadetest, koostööst ettevõtjate ja maakonna koolide vahel, ettevõtlusõppest, energeetikast maakonnas puhkenud tuuleparkide rajamise buumist ja ning mitmel teisel teemal.
Lääne-Virumaa ärivõimalustele ja elukeskkonnale keskenduv saade „Virupärane ettevõtlus“ hakkab olema Äripäeva raadio eetris korra kuus kolmapäeviti kell 12 ja seda on võimalik kuulata järele Lääne-Virumaa Uudiste kodulehelt ning Äripäeva raadio kodulehelt.
Saadet “Virupärane ettevõtlus” toetab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ning saate valmimist kaasrahastavad Euroopa Liit ja Maakondlike arengustrateegiate elluviimise toetusmeede.

Seotud lood

Saated
  • 23.05.24, 10:22
Spetsialist: tahame rohevesinikku, aga praegu domineerib odavam ja saastavam
Metroserti vesiniku valdkonnajuht Priit Ilomets ütleb saates ”Energiatund”, et tulevik peab kuuluma rohevesinikule, mis on aga hetkel fossiilkütustest toodetud vesinikust 4-5 korda kallim.
Saated
  • 22.05.24, 16:12
Peeter Koppel: elektriautode uudsus on kadunud, turuosa on raske edasi võita
Kaubandussõjast Hiina tootjatega kaotaksid tarbijad
Elektriautode esialgne vaimustus on hakanud lahtuma, kuna elektriautode kasutusmugavus pole oluliselt kasvanud ning hinnad on oodatust aeglasemalt langenud, rääkis investeerimisspetsialist ja autohuviline Peeter Koppel.
Saated
  • 20.05.24, 14:00
Eestil on võimalik saada põhjamaised teed. Lõpuks ometi
Paldiskisse maa-aluse vesisalvesti rajamisel kaevatakse välja suur kogus gneisskillustikku, mida võiks kasutada oluliselt vastupidavamate teede ehitamiseks, rääkis vesisalvestit rajava Energiasalve loodusvarade ärijuht Markus Vihma.
Saated
  • 16.05.24, 09:25
Lavajutud: kuidas landitootja oma tehase automaatset kastisüsteemi juurutas
Pärnus tegutsev landitootja Rapala Eesti ettekanne Laoseis 2024 konverentsil sellest, kuidas ettevõte oma tehases automaatset kastilahendust juurutas, lisaks annab ESG ekspert Kristiin Bauer nõu, kuidas teha esimesi samme kestlikkuse teekonnal. Kuula lavajutte “Tööstusuudised eetris” vahendusel.
  • ST
Sisuturundus
  • 26.09.24, 10:36
Digitaalne revolutsioon laonduses: Directo teenus WMS Direct aitas Farron Tehnika laoprotsessid uuele tasemele
Tänapäeva kiirelt arenevas ärimaailmas mängib tehnoloogia tööprotsesside efektiivsuse tõstmises olulist rolli. Üks selline uuenduslik lahendus, millest lõikavad suurt kasu mitmed ettevõtted, on Directo uus laohaldussüsteemi liides WMS Direct, mis on loodud spetsiaalselt Directo kasutajatele, kes tegelevad laomajanduse, kaupade liigutamise ja tootmisega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele