• 25.10.24, 13:26

Tänavune Logistika aastakonverents otsib väljapääsu logistilisest tupikust

Tänavuse 5. detsembril toimuva Logistika Aastakonverents 2024 kava sai sel nädal nädalal avalikuks. Seekordne konverents kaardistab Eesti logistikasektori hetkeseisu globaalses kontekstis ning otsib vastust küsimusele, kas logistilises tupikus elamine on paratamatus või on kusagil peidus see „miski“, mida me pole osanud veel enda kasuks pöörata?
Logistika Aastakonverents 2023
  • Logistika Aastakonverents 2023 Foto: Raul Mee
10 aastat tagasi koostasid Eesti juhtivate logistikafirmade juhid, teadlased ja poliitikakujundajad neli erinevat logistikasektori tulevikustsenaariumit aastaks 2030. Neist kõige optimistlikum kandis pealkirja „Helesinine HUB“ ja pessimistlikum „Elu logistilises tupikus“. Millise stsenaariumi suunas me 10 aastat hiljem liigume ning kas ja mida saaksime alles jäänud viie aasta jooksul teha, et täituks positiivseim visioon?
Põhjust vahekokkuvõtte tegemiseks annab kasvõi tõsiasi, et logistikasektori müügitulu on langenud juba mitu aastat järjest ja ettevõtted on kaotanud sadu miljoneid eurosid oma käibest. Kas langus jätkub või terendab tunneli lõpus valgus? Millised on globaalsed väljakutsed ja Eesti ekspordiperspektiiv? Milliseid positiivseid kogemusi ja kasulikke õppetunde on meil võtta kaasa aastast 2024 ja millise äriplaaniga tasub astuda vastu 2025. aastale?
Nendele teemadele tänavune 26. Logistika aastakonverents keskendubki. Laval on nii toonaste stsenaariumite koostajad, tänased logistikasektori tippjuhid, logistikaeksperdid nii Eestist kui piiri tagant ja Eesti poliitikakujundajad.
Nagu ikka kuulutatakse välja ka „Aasta Logistikategu 2024“ võitja, kuulatakse erinevaid kogemuslugusid ning võetakse luubi alla erinevate transpordisektorite äriplaanid aastaks 2025.
TASUB TEADA
Tänavune logistika aastakonverents kannab alapealkirja „Heleisinine HUB või elu logistilises tupikus?“
Aeg: 5. detsember 2024
Toimumiskoht: Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskus
Konverentsil esinevad:
Andrea Tang, Rahvusvahelise Ekspedeerijate Assotsiatsioonide Föderatsiooni FIATA õigusteenuste direktor
Heido Vitsur, Majandusekspert, LHV panga analüütik
Marko Udras, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja.
Janek Saareoks, DB Schenker Põhja- ja Ida-Euroopa piirkonna ärijuht, , tulevikustsenaariumite üks koostajatest 10 aastat tagasi
Riina Palu, Eesti Merendusklastri juhatuse esimees
Joel Timm, ELEA esindaja IATA juures, MyDello asutajaliige
Alvar Tõruke, DSV Estonia tegevjuht, tulevikustsenaariumite üks koostajatest 10 aastat tagasi
Jmt. Esinejate nimekiri täieneb jooksvalt! Konverentsi juhib Urmas Vaino, sisupartneriks on Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon ELEA ja korraldajaks Äripäeva Logistikauudiste teemaveeb.
Tutvu programmiga ja pane end kirja SIIN! Nagu ikka, mida varem end kirja panna, seda soodsam! Grupisoodustuse saamiseks kirjuta: [email protected]

Seotud lood

Uudised
  • 13.09.24, 13:50
Kütuseturu aastakonverents läbib uuenduskuuri
Enam kui 10 aastat toimunud traditsiooniline „Kütuseturu aastakonverents“ teeb läbi uuenduskuuri: ürituse nimeks saab „Transpordikütuste aastakonverents“, mille fookus on roheleppega kaasneval kütuse-, transpordi- ja logistikasektoris.
Uudised
  • 07.10.24, 14:45
ESITA KANDIDAAT | „Aasta logistikategu 2024“ konkurss on avatud!
5. detsembril toimub traditsiooniline Logistika Aastakonverents, kus nagu alati, kuulutame välja ka aasta logistikateo. Kandideeri ise või anna vihje, kes seda preemiat tänavu kõige enam vääriks!
Uudised
  • 17.11.23, 08:19
25. Logistika Aastakonverentsi programm lukus: fookuses rohepööre ja sektori konkurentsivõime
Lisandunud on mitmeid uusi esinejaid, soodushind 17. novembri südaööni!
Erinevad kriisid on raputanud regiooni logistikasektorit põhjalikult, lisaks ootavad ees rohepöördega kaasnevad suured muutused. On viimane aeg küsida, kas aastakümneid sektorit toitnud ärimudelid enam töötavad ning kas ei vajaks kogu süsteem põhjalikku restarti? Need on 28. novembril toimuva juubelikonverentsi peamised teemad, mida majandusekspert Raivo Vare juhtimisel seekord otsima asutakse.
Uudised
  • 30.11.23, 11:43
Galerii: 25. Logistika Aastakonverents 2023
Sel nädalal toimus Tallinnas Kultuurikatlas 25. Logistika Aastakonverents, kus majandusekspert Raivo Vare eestvedamisel arutati, milline on transpordi- ja logistikasektori lähitulevik ning millega ettevõtjad peaksid oma äriplaane tehes kindlasti arvestama, et säilitada oma konkurentsivõime.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele