Autor: Logistikauudised.ee • 24. mai 2024

Eesti siselendudel hakatakse kasutama nn Ryanairi taktikat

Regionaalminister Piret Hartman saatis kooskõlastusele määruse eelnõu, mille alusel tõusevad juunist riigisiseste lennuliinidel piletihinnad, kuid hinnatõus jääb vaid mõne euro piiresse. Suurem muudatus on, et lennupileti pannakse sõltuma lennuki täituvusest, ehk rakendatakse süsteemi, mille omal ajal tõi turule odavlennufirma Ryanair.

„Piletihindu tõstetakse, kuna kehtivad piletihinnad ei vasta teenuse pakkumise tegelikele kuludele ning on võrreldes bussi- ja parvlaevapileti hindadega ebaproportsionaalselt madalad. Viimati tõsteti riigisisestel lennuliinidel piletihindu kaheksa aastat tagasi. Hinnatõus on vastavate kohalike omavalitsustega läbi räägitud, nii et omavalitsused on sellega juba kursis,“ selgitas Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi ühistranspordi osakonna juhataja Andres Ruubas. Ta lisas, et täpne kuupäev, millal piletihinnad muutuvad, selgub pärast eelnõu kooskõlastamist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077