Autor: Tõnu Tramm • 21. august 2023

IRU: uuele sõidumeerikule üleminekul on oodata tõsiseid probleeme

Alates tänasest, 21. augustist, on uus nutikas Smart 2 sõidumeerik kohustuslik kõigile uutele rahvusvahelisi vedusid tegevatale raskveokitele ja bussidele, kuid uute seadmete kättesaadavasuga on tekkinud tõsiseid probleeme. See eeldab viivitusi uute sõidukite esmaregistreerimistes ning sellega kriis alles algab: järgnevatel aastatel on vaja välja kuni kaks miljonit seadet ja ette antud ajaaken tundub IRUle ebarealistlik.
Tähtajad kukuvad aga uusi nutikaid sõidumeerikuid lihtsalt ei ole.
Foto: Tootja

Eelmisel nädalal saatis Rahvsuvaheline Maanteetranspordi Ühing (IRU) Euroopa Komisjoni transpordivolinik Adina Văleanile pöördumise, milles kutsuti Euroopa Komisjoni üles soovitama liikmesriikidel andma kuni 2023. aasta lõpuni armuaega uue nutika Smart 2 sõidumeerikute paigaldamiseks esmaregistreeritavatesse sõidukitesse nii riigisiseste kui ka piiriüleste vedude jaoks. Põhjuseks tõsiasi, et uue meerikute tarnetega on tekkinud tõsiseid raskusi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077