Autor: Logistikauudised.ee • 15. juuli 2024

Riigilaevastiku peadirektor: mehitamata laevad tulevad kiiremini, kui meremehed seda tunnistada julgevad

Riigilaevastiku täiemahulise töö käivitamisest möödus äsja esimene aasta. Asutuse peadirektor Andres Laasma tõdeb pikemas intervjuus, et ehkki teekonnale asudes oli selle õnnestumises kahtlejaid mitmeid, suudeti paratamatult kaasnenud kasvuraskused edukalt seljatada. Kuid tõsisemad väljakutsed ootavad veel ees.
Riigilaevastiku peadirektor Andres Laasma.
Foto: Mardo Mannimagi STUUDIO7

Esimese täiemahulise tegutsemisaasta järel tõdeb Riigilaevastiku peadirektor Andres Laasma, et erinevad organisatsioonid, tiimid ja protsessid said esimese aastaga omavahel edukalt kokku põimida, kuid sellega väljakutsed kaugeltki ei piirdu.

Vastupidi, nüüd on vaja panna sisse täiskäik uute laevade hankimise, laevastiku süsinikuneutraalseks muutmise ning suuremahuliste innovatsiooniprojektidega. Edasise tegevuse õnnestumise võti peitub nii uutes tehnoloogiates kui ka muutusteks vajaliku rahastuse leidmises.

Järgneb pikem intervjuu Andres Laasmaga:

Alustuseks, kui sageli ja mis asjaoludel te täna ise mõne alusega vee peale satute?

Tuleb tunnistada, et suhteliselt harva. Eriti arvestades, et kunagi olin elukutseline purjetaja. Sõitsin kaptenina tolleaegse Eesti suurima purjejahi Lindaga, millega tegime aastaid reise näiteks Soome, Taani ja Rootsi. Julgen seetõttu öelda, et tunnen end vee peal päris hästi ja saan kindlasti hakkama.

Praegune kokkupuude laevadega on aga peamiselt seotud sellega, et püüan oma inimeste tegemistega kursis olla. Seetõttu olen käinud kaasas näiteks Peipsil poitöödel, samuti lootsidega merel ning talvel jääd murdmas. „Põllul“ olemine on oluline, et mõista, kuidas asjad päriselt toimivad. Kõige selle kõrval vaataksin aga vabal ajal tegelikult parema meelega rohkem metsa poole. Laevu ja merd on minu elus tööga seonduvalt lihtsalt niigi palju.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077