• 16.10.24, 07:30

Streik Hollandi parklas: Leedu veofirmas töötaval tadžikil sai ekspluateerimisest villand

Leedu transpordigrupi heaks töötav Tadžikistanist pärit veokijuht parkis oma koormaga veoki ühte Hollandi parklasse ja alustas tööandja vastu ühemehe streiki, süüdistades ettevõtet ekspluateerimises. Viimane ei reageerinud streigile mitte kuidagi, küll aga tegi seda Hollandi ametiühing ja kauba omanik, kes lõpetas Leedu vedajaga päevapealt kliendisuhted.
Leedu veofirmas töötava tadžiki Amirjoni (vasakul) streiki tuli toetama Hollandi ametiühingu FNV esindaja Edwin Atema.
  • Leedu veofirmas töötava tadžiki Amirjoni (vasakul) streiki tuli toetama Hollandi ametiühingu FNV esindaja Edwin Atema. Foto: FNV/Facebook
Tadžikistanist pärit veokijuht Amirjon tuli Euroopasse tööle ja on alates 2023. aastast teinud rahvusvahelist transporti Leedu ettevõtte jaoks. Pärast seda, kui ta oli neli kuud oma sõiduki kabiinis elanud ning tema tööandja viivitas pidevalt tema palga maksmisega, tegi alusetuid mahaarvamisi palgast ja keeldus vajalikke dokumente esitama, otsustas Amirjon alustada ühemehe streiki. Ta parkis oma veoki koos kaubaga Hollandi parklasse ning keeldus edasi töötamast. Vähemalt mitte seni kuni saab kätte oma välja maksmata palga.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele