• 02.08.10, 13:07
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Logistiku äril jalus rahamure ja tööjõunappus

Transpordibaromeetri andmeil ei piira vedajate tööd enam niivõrd nõudluse puudumine, esikohal olid juulis finantsmured. Jõudsalt kasvas ka tööjõu puudus.
40% vedajaist nimetasid täna äritegevust piiravaks asjaoluks rahamured. See näitaja kasvas aastaga neli korda. Nõudluse puudusest siiski lahti saadud ei ole ja iga kolmas ettevõtja on sellega hädas.
Iga seitsmes vedaja on hädas ka tööjõupuudusega. Aasta tagasi sellist takistust üldse ei kohatud.
8% vedajaist ei takista miski äriga tegeleda.
Transpordisektori turusituatsioon muutus Konjunktuuriinstituudi koostatava baromeetri andmeil ebasoodsamaks. Kindlustunde indikaator langes juulis
+13-le (juunis +32). 15%-l ettevõtetel vähenes ja 40%-l ettevõtetel suurenes eelnenud 3-l kuul teenuste müük (saldo +31).
Ettevõtete hinnangul eeloleval kolmel kuul nõudluse vähenemine jätkub (saldo –19). Iga neljas transpordifirma kavatseb tõsta teenuste hindu järgneva 3 kuu jooksul ja hindab äriolukorra paremaks muutumist poole aasta pärast (konjunktuuri saldo +8).

Seotud lood

Uudised
  • 10.08.10, 10:27
Vedaja: meeldetuletuseta ei maksa keegi
Pea iga teine vedaja oli juulis kimpus rahamuredega. Vedajate sõnul on probleemiks maksekultuuritus. Kui maksetähtaega pidevalt meelde ei tuleta, sõidab teenuse ostja sellest pikalt üle, kommenteeris PL Transi juhatuse liige Mihkel Saarend. 
Uudised
  • 02.11.10, 11:55
Vedaja optimism võrreldav buumiajaga
Värske Konjunktuuriinstituudi Transpordibaromeetri tarvis veofirmadelt saadud hinnangud ja ootused nõudlusele ja teenuste müügile on võrreldavad aastail 2006-2007 antule.
Uudised
  • 13.08.10, 10:37
Töötuid jäi 1000 võrra vähemaks
Tänahommikuse seisuga oli Eesti Töötukassas arvel 74 711 inimest, registreeritud töötute arv vähenes nädalaga 980 inimese võrra.
Uudised
  • 09.08.10, 10:30
Vedajad: häid juhte pole
Vedajate suurimad probleemid on täna seotud raha ja tööjõupuudusega. Nõudlust teenusele samas piisab ja ilmselt suureneb see sügisest veelgi, mis annab põhjuse hindu tõsta.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 11:27
Autoliising on minevik: kuidas saada ettevõtte autokulud kontrolli alla
Ettevõtte äritegevuseks vajalikud sõidukid soetatakse enamasti liisinguga, mida finantseerib üldjuhul pank. Sellega kaasnevad sõidukite korralised hooldused, rehvivahetused ja kindlustusjuhtumite puhul ka hulganisti asjaajamist. Selline sõidukipargi haldamise viis on ettevõtte jaoks märkimisväärse ajakuluga, eriti kui sõidukeid on rohkem.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele